Vanuit de woningbouwsector is er behoefte aan kwalitatief goed onderhoud en advies op het gebied van ventilatiesystemen. Vaak zijn er klachten bij eindgebruikers die ontstaan doordat installaties niet goed onderhouden worden en doordat de bewoners te weinig tekst en uitleg hebben gehad over het voor hun vaak nieuwe en “vreemde” systeem. Tevens blijkt het dat er vaak onderhoud wordt uitgevoerd door partijen die niet over de juiste kennis en middelen beschikken. Soms betekend dit dat er alleen filters vervangen worden en verder eigenlijk niets gedaan wordt. Dat gaat uiteindelijk ten kosten van de installatie, het leefklimaat en het comfort van de bewoner. Omdat wij kwalitatief onderscheidend in deze markt willen en kunnen opereren is eind 2010 besloten onze kennis en ervaring op het gebied van (woonhuis)ventilatie te richten op nazorg van ventilatiesystemen en dat heeft begin 2011 geleid tot de oprichting van Vantos - Onderhoud & Service Ventilatiesystemen.

Wij hebben diverse tevreden opdrachtgevers waardoor we momenteel over een behoorlijk aantal woningen in opdracht hebben waarvoor wij periodiek onderhoud verzorgen en onze orderportefeuille groeit nog gestaag.


Tevens zijn wij partner van RoDrie Ventilatietechniek BV te Haelen ( www.rodrie.nl ). RoDrie Ventilatietechniek BV is een installateur van nieuwbouw projecten op het gebied van ventilatiesystemen. De samenwerking is tot stand gekomen omdat zij een goede partner zochten voor onderhoud en service aan de door hun gerealiseerde projecten. Door de groei en samenwerking werken we nu met een aantal servicemonteurs en bent u als eventuele opdrachtgever gegarandeerd van een correcte en kwalitatieve uitvoering van de werkzaamheden.Werkervaring:

1990 - 1995:

Projectleider van ventilatiesystemen in de utiliteit.


2005-2010:

Bedrijfsleider bij een installateur van woonhuis ventilatiesystemen en verantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering en in het bijzonder voor het complete bedrijfsproces vanaf calculatie, ontwerp / engineering, uitvoering tot en met de nazorg van ventilatiesystemen voor woningbouwprojecten en appartementencomplexen.


2011 en verder:

Eigenaar van Vantos Onderhoud en Service VentilatiesystemenDoelstelling Vantos:

Een gezond leefklimaat en comfort zijn de voornaamste zaken in een woonhuis en hiervoor is een goed aangelegd ventilatiesysteem essentieel. Toch komen we in de praktijk nog regelmatig tegen dat ventilatiesystemen niet goed functioneren door bijvoorbeeld: afwijkingen in het ontwerp en/of afstelling, onvoldoende informatie over het gebruik en geen of ondeugdelijk onderhoud van het ventilatiesysteem. Hierdoor zijn er vaker klachten die met een goed advies voorkomen hadden kunnen worden. Oplossen achteraf kan wel eens moeilijk zijn maar ook zien we   regelmatig dat er met kleine ingrepen vaak grote verbeteringen mogelijk zijn.


Onze doelstelling is dat woningen uitgerust worden met een goed werkend ventilatiesysteem zodat de eindgebruikers (bewoners) ervan overtuigd kunnen zijn dat er een gezond leefklimaat in de woning heerst. Dit kan bereikt worden door in het voortraject een goed advies te geven en het gehele proces van ontwerp, installatie tot en met oplevering te optimaliseren en te controleren. Bij de oplevering is uitleg aan de eindgebruikers heel belangrijk omdat het van grote invloed is dat de bewoners het systeem juist gebruiken.

Na de oplevering is het van belang dat het ventilatiesysteem in een optimale conditie blijft. Hiervoor is deugdelijk en periodiek onderhoud van het ventilatiesysteem noodzakelijk.


Woonhuis ventilatie is ondertussen een specialisatie geworden waarbij er steeds meer vraag en behoefte is aan kennis en ervaring op het gebied van de diverse ventilatiesystemen. Dit geldt zowel voor advies en ontwerp alsook de nazorg en onderhoud van het ventilatiesysteem. Door ervoor te zorgen dat er kwalitatief goede ventilatiesystemen gerealiseerd worden kunnen we de bewoners een gezond en comfortabel leefklimaat bieden. Dat is de enige manier om een duurzame relatie op te bouwen met onze opdrachtgevers en de eindgebruikers van de woningen.

OnderhoudscontractOnderhoudscontractenventilatiesystemen.htmlOnderhoudscontractenventilatiesystemen.htmlshapeimage_8_link_0
Waarom ventileren?Waarom_ventileren.htmlWaarom_ventileren.htmlWaarom_ventileren.htmlshapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1
Waarom onderhoud?Waarom_Onderhoud.htmlWaarom_Onderhoud.htmlWaarom_Onderhoud.htmlshapeimage_10_link_0shapeimage_10_link_1

Tips en Info
Tips_en_info_ventilatie.htmlTips_en_info_ventilatie.htmlshapeimage_14_link_0
ContactContact.htmlContact.htmlshapeimage_15_link_0
HomeHome.htmlHome.htmlshapeimage_16_link_0
Over Vantosshapeimage_17_link_0

Voor algemene voorwaarden klik hier.

LinksLinks.htmlLinks.htmlshapeimage_18_link_0